2024 Yılı Nisan Ayı Meclis Karar Özeti

Karar Tarihi: 09 Nisan 2024 20:00
Dosya Adı İşlem
2024-nisan-mko.docx İNDİR

 

SİMAV BELEDİYE MECLİSİNİN 2024 NİSAN AYI
MECLİS KARAR ÖZETLERİ

 

             Simav Belediye Meclisi Meclis Başkanı Belediye Başkanı Kübra TEKEL AKTULUN, Meclis Üyeleri Mehmet Akif GÖK, Hasan Ali ÖZER, Mehmet GÖRO, Gülbin ÇAYIR, Emre KARAAĞAÇ, Ahmet AYHAN, İbrahim AYDOĞAN, Eşref ASLAN, Raşit KAZAK, Fatih KALAY, Hicret KARAMAN KAYMAK, Recep GÜLEÇ, Mehmet SALGAR, Abdullah Emre ÇETİNER ve Yasin ÖZER’ in iştiraki ile 09.04.2024 Salı günü saat: 21.00’de toplandı.

 

 

Gündem Maddelerinin müzakerelerine geçildi.

  1. Gündemin 1. maddesinde yazılı olan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (k) bendi ve 19. maddesince Başkanlık Divanı (Meclis 1. ve 2. Başkan Vekillikleri) ile Meclis Katiplikleri (2 Asil-2 Yedek) üyeleri seçimi için yapılan gizli oylama açık tasnif sonucuna göre,

        Meclis 1. Başkan Vekilliğine Mehmet GÖRO’ nun, Meclis 2. Başkan Vekilliğine Raşit KAZAK’ ın seçilmelerine,

        Meclis Katiplikleri asil üyeliklere Mehmet Akif GÖK ve Emre KARAAĞAÇ’ ın, yedek üyeliklere Gülbin ÇAYIR ve İbrahim AYDOĞAN’ ın seçilmelerine karar verildi.

  1. Gündemin 2. Maddesinde yazılı olan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (k) bendi ve 24. maddesince Meclis İhtisas Komisyonları için yapılan açık oylamada,

        Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Mehmet GÖRO, Mehmet Akif GÖK, Eşref ASLAN,  Abdullah Emre ÇETİNER ve Mehmet SALGAR'ın seçilmelerine,

                İmar Komisyonu üyeliklerine Gülbin ÇAYIR, Hasan Ali ÖZER, Emre KARAAĞAÇ, Yasin ÖZER ve Recep GÜLEÇ' in seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.

  1.  Gündemin 3. Maddesinde yazılı olan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (k) bendi ve 33. maddesince 2 adet Encümen Üyelikleri için yapılan gizli oylama açık tasnif sonucuna göre; Encümen üyeliklerine Hasan Ali ÖZER ve Eşref ASLAN seçilmelerine karar verildi.
  2. Gündemin 4. Maddesinde yazılı olan 4081 Sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanunun 4.maddesince Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı koruma meclisi ve murakabe heyetine 5’ er adet asil, 5’ er adet yedek üyelerinin seçilmesi gerektiğinden,

a) Çiftçi Malları Koruma Meclisi için yapılan gizli oylama açık tasnif sonucuna göre asil üyeliklere Mustafa GÜNDEM, Mehmet AKGÜNEŞ, Şerafettin KARABULUT, Himmet KAYMAKÇI ve Muhammet Emin BİLGİN’  in seçilmelerine,

Çiftçi Malları Koruma Meclisi yedek üyeliklerine ise Yusuf ÖZKAN, Mehmet ÖZDEMİR, İzzet Onur KOCABAŞ, Alperen İlteriş AKYOL ve Cengiz KARATAŞ’ ın seçilmelerine karar verildi.

b) Çiftçi Malları murakabe heyeti seçimi için yapılan gizli oylama açık tasnif sonucuna göre asil üyeliklere İsmail DİKİCİ, Mustafa KARABULUT, Osman GÖKTEPE, Ömer KARADUMAN ve Mehmet ÖREN' in seçilmelerine,

    Murakabe heyeti yedek üyeliklerine ise Ali ALTINKAYA,Hüseyin ÇAĞLAR,Recep GÜNDOĞDU,Necati BAL ve Engin TUTUM' un seçilmelerine karar verildi.

  1. Gündemin 5. Maddesinde yazılı olan SİM-AB Simav ve Çevre Belediyeleri Atık Su Arıtma Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği üyelerinin seçilmesi konusunun yapılan müzakeresinde; Belediye Meclis Üyelerinin Arıtma Birliği Tüzüğüne göre aynı zamanda Birlik üyeleri de olduğundan, tüm meclis üyelerinin SİM-AB Simav ve Çevre Belediyeleri Atık Su Arıtma Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği üyeliğine seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.
  2. Gündemin 6. Maddesinde yazılı olan Ege Belediyeler Birliği Meclisinde görev alacak 1 asil, 1 yedek üye seçimi ile ilgili yapılan açık oylamada; Asil Üyeliğe Mehmet Akif GÖK, Yedek üyeliğe Emre KARAAĞAÇ’ ın seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.
  3. Gündemin 7. Maddesinde yazılı olan Enerji Kentleri Birliği Meclisinde görev alacak 1 asil, 1 yedek üye seçilmesi ile ilgili yapılan açık oylamada; Asil üyeliğe Emre KARAAĞAÇ, Yedek üyeliğe Ahmet AYHAN’ ın seçilmelerine oybirliği karar verildi.
  4. Gündemin 8. Maddesinde yazılı olan Tarihi Kentler Birliği Meclisinde görev alacak 1 asil, 1 yedek üye seçilmesi ile ilgili yapılan açık oylamada; Asil üyeliğe Gülbin ÇAYIR, Yedek Üyeliğe Eşref ASLAN’ ın seçilmelerine oybirliğiyle karar verildi.
  5. Gündemin 9. Maddesinde yazılı olan KÜKAB Kütahya Yerel Yönetimler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Meclisinde görev alacak 2 asil, 2 yedek üye seçilmesi ile ilgili yapılan açık oylamada; Asil üyeliklere Raşit KAZAK ve Gülbin ÇAYIR, Yedek Üyeliklere ise Emre KARAAĞAÇ ve Ahmet AYHAN’ ın seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.
  6. Gündemin 10. Maddesinde yazılı olan SİM-JET Simav Jeotermal, Elektrik, Turizm, Ticaret, İnşaat, Yatırım, Seracılık, Hizmet Anonim Şirketine Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri seçilmesi ile ilgili yapılan açık oylamada; Yönetim Kurulu asil üyeliklere Belediye Başkanı Kübra TEKEL AKTULUN, Meclis Üyeleri Emre KARAAĞAÇ, Mehmet Akif GÖK, Ahmet AYHAN, Fatih KALAY, yedek üyeliklere İbrahim AYDOĞAN, Raşit KAZAK, Hicret KARAMAN KAYMAK , Denetleme Kurulu asil üyeliğine Mehmet GÖRO, yedek üyeliğine Abdullah Emre ÇETİNER’ in seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.
  7. Gündemin 11. Maddesinde yazılı olan Belediyemiz 2023 yılı faaliyet        raporunun görüşülmesinde; 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanununun 41. maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda hazırlanan 01.01.2023-31.12.2023 Dönemi Faaliyet raporunun 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/a ve 56. maddesince kabul ve onayına oybirliği ile  karar verildi.
  8. Gündemin 12. Maddesinde yazılı olan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesince Belediye Meclisinin aylık toplantı günleri ile izin yapacağı ayın tespiti konusunun yapılan müzakeresinde Belediye Meclisinin her ayın ilk Pazartesi günü toplanmasına ve 2024 yılında Temmuz ayında izin yapmasına oybirliği ile karar verildi.
  9. Gündemin 13. Maddesinde yazılı olan Kütahya İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclisinde görev alacak 1 asil, 1 yedek üye seçilmesi ile ilgili yapılan açık oylamada; Asil Üyeliğe Mehmet Akif GÖK, Yedek Üyeliğe ise Raşit KAZAK’ ın seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.
  10. Gündemin 14. Maddesinde yazılı olan Meclis Üyelerine verilecek huzur hakkı tespitinin yapılan müzakeresinde; 250,00- TL olarak belirlenmesine oybirliği ile karar verildi.
  11. Gündemin 15. Maddesinde yazılı olan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49 maddesinin 7. bendi gereği görevlendirilecek olan belediye başkan yardımcısına, belediye başkanına verilen ödeneğin 2/3'ünü aşmamak üzere ücretinin belirlenmesi ile ilgili Meclisimizce yapılan müzakerede, Belediye Başkanına verilen ödeneğinin 3/2' si oranında aylık ödenek verilmesine oybirliği ile karar verildi.
  12. Gündemin 16. Maddesinde yazılı olan Belediyemizde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışan memur personele yapılacak Sosyal Denge Tazminatı miktarının belirlenmesi için yetkili memur sendikası ile toplu görüşme ve toplu sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi.
  13. Gündemin 17. Maddesinde yazılı olan Doğal Şehirler Birliği Meclisinde görev alacak 1 asil, 1 yedek üye seçilmesi ile ilgili yapılan açık oylamada; Asil Üyeliğe İbrahim AYDOĞAN, Yedek Üyeliğe ise Ahmet AYHAN’ ın seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.
  14. Gündemin 18. Maddesinde yazılı olan Simav  Sera TDİOSB Müteşebbis Heyetinde görev alacak 5 asil, 5 yedek üye seçilmesi ile ilgili yapılan açık oylamada; Asil Üyeliklere Belediye Başkanı Kübra TEKEL AKTULUN, Meclis Üyeleri Mehmet GÖRO, Mehmet Akif GÖK, Emre KARAAĞAÇ, Fatih KALAY, Yedek Üyeliklere Gülbin ÇAYIR, Raşit KAZAK, Ahmet AYHAN, İbrahim AYDOĞAN, Hicret KARAMAN KAYMAK’ın seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.

 

  1. Gündemin 19. Maddesinde yazılı olan Su kullanım (Jeotermal) ücretlerine indirim yapılması konusunun yapılan müzakeresinde;

     Mesken (Konut) nitelikli abonelere %25,

           Abone/Kiracı Emekli olduğuna dair belgeyi ibraz eden abonelere ise aşağıda yazılı şartları yerine getirdiği takdirde toplamda %50 indirim yapılmasına,

        1- Talep edilen aboneliğe ait konuttaki yaşayanların ikametgahın Simav merkezde olması,

      2- Belediyemize vadesi geçmiş borcunun bulunmaması,

        3- Birden fazla aboneliği bulunan vatandaşlarımız için  indirimin sadece 1 adet abonelik için geçerli olması,

        4- Üst üste 2 ay ödeme yapmayan abonelerimizin indiriminin iptaline,

        5- %50 İndirimden yaralanmak isteyen Emekli vatandaşlarımızın Jeotermal Servisine şahsen müracaat etmeleri,

Yukarıda yazılı şartlar dahilinde uygulamaya geçiş aşamasında aksaklık olmaması için çalışma takvimine uygun olarak 01.06.2024 tarihinden itibaren uygulanmasına oybirliği ile karar verildi.

  1. Gündemin 20. Maddesinde yazılı olan Mülkiyeti Belediyemize ait Dört Eylül Mahallesi Eynal Kaplıcalarında yer alan 84 ada 17 parsel nolu taşınmaza inşaat yapım süresi 36 ay olarak planlanıp 30 yıl süreli kiralanması planlanan 19.04.2024 tarihinde yapılacak ihalenin iptal edilmesine (Fatih KALAY, Hicret KARAMAN KAYMAK, Recep GÜLEÇ, Mehmet SALGAR, Abdullah Emre ÇETİNER ve Yasin ÖZER' in ret oyları ile) oyçokluğuyla karar verildi.

 

 

Gündemde görüşülecek başka bir konu ya da gündem maddesi bulunmadığından oturum kapandı. 09.04.2024

 

                                                                                                   Kübra TEKEL AKTULUN

                                                                             Yük. İnş. Müh.

                                                                           Belediye Başkanı

 

 

 

Belediye Yazılımı: Simav Belediyesi © Tüm Hakları Saklıdır.