Belediye Başkanı Süleyman ÖZKAN İmam Hatip Liseleri Çalıştayına Ev Sahipliği Yaptı

İmam Hatip Liseleri Çalıştayı'na, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İzleme ve ve Değerlendirme Daire Başkanlığı'ndan Yusuf Akbaş, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Mustafa Öcal, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Simav İmam Hatip Okulunun kurucu Müdürü ve AK Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Küçükçakır, İlim Yayma Cemiyeti ve İmam Hatip Platformu Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Ensar Vakfı temsilcisi Meltem Keler, Simav İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Ali Zengin ile Kütahya merkez ve ilçelerindeki İmam Hatip Lisesi müdürleri katıldı.

Çalıştayda konuşma yapan Belediye Başkanı Özkan : “İmam Hatiplerin tarihinden bahsederek sizlerin değerli vakitlerinizi almak istemiyorum. Ancak tarihe not düşen İmam Hatip Okullarında vermiş olduğunuz eğitimlerle Peygamber Efendimizin öğrencilerinin mirasını ve misyonunu yüklediğinizi kutlu ve asil bir yolda yürüdüğünüzü biliyoruz. Bugün İmam Hatip gerçeği sadece ülkemizin değil dünyanın bir gerçeğidir. Çünkü İmam Hatiplerimiz sadece ülkemizin değil dünyanın yönetiminde söz sahibidirler. Bizler de bu duygulara sonuna kadar kaldığımızı söyleyerek böyle bir organizasyona ev sahipliği etmenin gururu ve sizler gibi müstesna zaatlarla bir arada olmanın sevinciyle Yeşil Simavımıza hoş geldiniz diyerek hepinizi canı gönülden selamlıyorum.” şeklinde konuştu.
İmam Hatip Orta Okulu ve Lisesi öğrencilerine toplumun bakış açısı, İmam Hatip algısı ile Yönetici ve öğretmenlerin yaklaşımlarının konuşulduğu ikinci bölümün sonuna, Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Üyesi Yrd.Dç.Dr. Mustafa Öcal'ın sunumu damgasını vurdu.
Simav'da düzenlenen İmam Hatip Orta Okulu ve Liseleri Çalıştayı, 15 Ocak Pazar günü hazırlanan Çalıştay Raporu'nun ardından sona erdi.

17.01.2017 <<Geri