Simav Belediye Başkanlığından Kamuoyuna Duyurulur

14 Ocak 2017 Cumartesi günü Pulluca köyümüzde çıkan yangın ile ilgili sosyal medyada çıkan ve Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğümüzü hedef alan haber gerçekleri yansıtmamaktadır

Sorumlu belediyecilik anlayışımız kapsamında kamu oyumuzu aydınlatmak çerçevesinde olayın dogrusu şöyledir:

“İtfaiye Müdürlüğümüze 14 Ocak 2017 Cumartesi günü Pulluca Köyünde Ev Yangını olduğuna dair yapılan ihbar ile Müdürlüğümüz bünyeside bulunan 43 KG 455 plakalı 4X4 arazi tipi yangın müdahale aracımız ekip ve ekipmanları ile yangına müdahale için ihbardan hemen sonra çıkış yapmıştır.

Simav’a 24 km uzaktaki Pulluca Köyüne yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarına rağmen Pulluca Köyüne ulaşarak yangına ilk müdahale Simav Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince yapılmıştır.

Takviye olarak gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci ilçesine ait itfaiye aracı ve itfaiye ekiplerinin de desteği ile yangın kısa süre içerisinde kontrol altına alınıp söndürülmüştür.

Pulluca Köyü Muhtarı Sayın Reşat Asmalıkaya’nın da beyanında olayın yukarıda yazılı olduğu gibi gerçekleştiği Yangına ilk müdahalenin Simav Belediyesi İtfaiye ekiplerince yapıldığı Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci ilçesi itfaiye ekiplerinin takviye amacıyla olay yerine geldiği şeklinde gerçekleşmiştir.”

Kamuoyuna duyurulur.

16.01.2017 <<Geri