SİMAV İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANI

Simav Küçük Sanayi Sitesi (KOBİ) Yapı Kooperatifi arsalarının TOKİ tarafından istimlak edilmesi hususunda Ankara’da yapılan üst düzey görüşmelerde ele alınan Simav’ın bir bölümünde Kentsel Dönüşüm Uygulaması için ilçede ilk inceleme gerçekleşti.
Belediye Başkanımız Süleyman Özkan, Kütahya Milletvekilimiz Sayın Mustafa Şükrü Nazlı, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güner, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yılmaz Girgin ve Birol Sarmış, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ele aldığı incelemede en az 50 dekarlık bir alanda Kentsel Dönüşüm Uygulaması düşünülüyor.

TOKİ tarafından gerçekleştirilen söz konusu kentsel dönüşümlerde en az 50 dekarlık alanda çalışma gerçekleştirileceğini bildiren Belediye Başkanımız Süleyman Özkan, Kütahya Milletvekilimiz Mustafa Şükrü Nazlı ve diğer ilgililerle Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerimiz ve Harita Kadastro Mühendisi Metin Baykara’nın hazırladığı bir plan üzerinde Başkanlık Makamında inceleme yaptı.
Tabakhane Mahallesi Softa Camii arkasından, Yukarı Düğün Salonu, İtfaiye binası, Hisar Kalesi Civarı ve vatandaşların Harmancık Kur’an Kursu olarak adlandırdığı bölge içinde kalan bölümde düşünülen kentsel dönüşüm için yerinde inceleme yapıldı.

Belediye Başkanımız Süleyman Özkan ve Kütahya Milletvekilimiz Mustafa Şükrü Nazlı, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güner, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yılmaz Girgin ve Birol Sarmış, Belediye Meclis Üyeleri ile söz konusu bölgedeki cadde ve sokaklarda görsel inceleme gerçekleştirdi. Daha sonra Hisar Kalesine geçen heyet Kentsel Dönüşüm için ön çalışmaların başlanması kararı alırken açıklama Kütahya Milletvekilimiz Mustafa Şükrü Nazlıdan geldi.

Özellikle kullanım ömrünü bitirmiş, deprem riski taşıyan ve yaşamsal zorluklar getiren bölgelerde Kentsel Dönüşümler gerçekleştirilerek hem insanların hem de şehirlerin sosyal hayatlarının güvenceye alındığını anlatan Kütahya Milletvekilimiz Mustafa Şükrü Nazlı, “Bilindiği gibi Hükümetimizin geçmiş yıllarda başlattığı Kentsel Dönüşüm uygulamaları ile şehirler gençleşmekte, yılların yorgun binaları yerini modern, sağlam ve yaşanır binalara terk etmektedir. TOKİ tarafından yapılan bu uygulamada bina sahipleri bir süreliğine ücretlerini devletin ödediği geçici binalarda konaklamakta ve düşük, uzun vadeli taksitlerle aileler konut sahibi yapılmaktadır. Belediye Başkanımız Süleyman Özkan’ın öne sürdüğü Kentsel Dönüşüm Simav için niye olmasın dedik ve bazı ön araştırmalarda bulunduk. Simav’da da Kentsel Dönüşüm Uygulaması yapılabilecek bölgeyi de gezdik. İnanıyorum ki söz konusu bölgede eğer kentsel dönüşüm uygulanır bu karar hayata geçerse Simav’ın çehresi değişir” dedi.

Halkın isteği kentsel dönüşümden yana olduğunda bunu gerçekleştirme yolunda Kütahya Milletvekili olarak kendini görevli kabul ettiğini de sözlerine ekleyen Kütahya Milletvekilimiz Mustafa Şükrü Nazlı, “Unutmayın, AK parti olarak bizlere zoru gerçekleştirmek kolay bir iş. İmkansızı gerçekleştirmek ise sadece biraz zaman alıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

01.12.2016 <<Geri